VERKOCHT

Het is er toch van gekomen.
Hoewel we van plan waren de boot eind van het seizoen te verkopen om nog een keer naar de Scandinavische wateren te zeilen, liep het allemaal anders.
Eind januari ontvingen we een mailtje met de vraag of de FREYA nog te koop was en dat zette bij ons een proces in werking.
Was ons mooie scheepje echt te koop?
Nu de vraag nadrukkelijk gesteld werd met daaraan gekoppeld de wens om dan de boot te mogen komen bekijken, moesten we sneller dan verwacht een besluit nemen.
Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we nu de knoop moesten doorhakken.
Het gevolg was dat we een afspraak maakten met Mark en Suzan om de FREYA in Den Oever te komen bekijken waar het schip eigenlijk al klaar lag om snel te water te gaan. Het onderwaterschip zat weer in de verf en er hoefde alleen nog maar met beetje was over de boot gewreven te worden.
De eerste kennismaking met de toekomstige eigenaren verliepen in prettige sfeer. Zij waren erg enthousiast over wat zij te zien kregen en wij hadden er plezier in hun plannen en wensen aan te horen en er over te praten. Wij vonden het heel leuk dat zulke jonge mensen belangstelling hadden voor zo'n klassieker, Suzan was jonger dan het schip!

 Zij vonden dat ons schip goed bij hen paste en wij konden hen vertellen over de goede en prettige zeileigenschappen van de Victoire 34. Onze eerste zeereis maakten we met een Victoire 933, veel later deden we dat met een 1200 en tenslotte bezeilden we  de zee met deze fijne Victoire 34 en dat ging altijd met een groot vertrouwen in die schepen.
Zij gingen na het bezoek enthousiast op weg naar huis met de belofte na een week te bellen.
Dat gebeurde, zij deden een serieus bod op ons schip en binnen 5 minuten was de zaak beklonken.
Op 25 maart ging de boot te water en daarbij werd het schip nog grondig bekeken, een proefvaart volgde en de rest van de dag werd besteed aan uitleg en het in orde maken van de FREYA.
Alles functioneerde prima na de winterstop in de loods. Sinds de boot in ons bezit was hebben we altijd binnen gestald en dat is uitstekend  bevallen, weinig gesleep en alles lekker droog.
Het was op 25 maart prachtig weer om de boot te water te laten maar bij ons was er natuurlijk wel een dubbel gevoel, dit was de laatste keer dat we dit zouden doen. 
Na 55 jaar zeilen sluiten we een mooie periode af en dat geeft een aparte gemoedstoestand.
Gelukkig komt ons mooie scheepje in handen van mensen die de schoonheid ervan ook waarderen, er goed voor zullen zorgen en er veel plezier aan zullen beleven.
Hieronder een paar foto's van de laatste te waterlating en overdracht.
Uit de loods

Naar de hijsplaats met de trekker

De nieuwe eigenaren


Proefvaart


Mooi scheepje

Veel geluk en goede vaart.